Хапване по гръцки. Нашите съвети, какво да хапнете задължително по време на почивка в Гърция.

Хапване по гръцки. Нашите съвети, какво да хапнете задължително по време на почивка в Гърция.
Гърция е традиционна и добре позната дестинация за българските пътешественици. Освен красиви плажове, чисти морета и блаженно спокойствие, страната ни предлага и истинска наслада за небцето. Със сигурност сте чували, а най-вероятно и пробвали, дзадзики. Когато седнете на маса на гръцка територия не бива да пропускате и следните вкусотии:

Колокитокефтедес - вкусни кюфтета, изработени от настъргани тиквички, ароматизирани с лук, прясна мента, с добавено сирене фета, яйце и брашно. Чудесен вариант за вегетарианци. Предлагат се навсякъде в Гърция.

Kopanisti е специфично ферментирало сирене, което може да опитате на островите Миконос, Сирос и Тасос

Fava е нежна супа, много популярна на Санторини. Вкусът й е сладък и най-често се сервира с много лимонов сок, зехтин и нарязан лук. 

Noumboulo е пушено свинско филе, характерно за остров Корфу. 

Бугаца е топла, сладка и лепкава. Ако се намирате в Солун, терминът бугаца включва също и пикантни баници, пълни с кима (мляно месо) или тири (сирене), както и със сладък крем, поръсени с пудра захар и канела. Каквото и да изберете, то ще бъде вкусно начало на деня.

От кремовете на Крит, доматите на Санторини, през пастициото на Корфу, до месото на Кефалония, Гърция предлага много вкусни ястия, които ще Ви потопят в гръцките кулинарни традиции.
Обади се сега