Нови правила за качване на багаж на борда при авиокомпания WIZZ AIR

Нови правила за качване на багаж на борда при авиокомпания WIZZ AIR
"Wizz Air промени своята политика по отношение на транспортирането на ръчния багаж и качването му на борда, за да гарантира по-плавен и оптимизиран процес на качване на пътниците, особено за полетите с висока натовареност", посочват от компанията. Всеки редовен билет покрива безплатен ръчен багаж, но заради дизайна на самолета, капацитетът на багажното отделение в кабината не е безкраен и ограничава броя на ръчните чанти, които могат да бъдат качени на борда.
 
"Тъй като продуктът WIZZ Priority, който гарантира мястото на ръчния багаж на борда, стана много популярен сред пътуващите през последните месеци, авиокомпанията реши да въведе нова мярка, за да сведе до минимум забавянето на излитането на полета, заради качването на ръчния багаж и да увеличи удовлетвореността на клиентите", посочва превозвачът.
 
Мярката е вече в сила и само пътниците, купили Wizz Priority (около 8 лв. за посока) ще могат да носят ръчния си багаж в кабината. Ръчният багаж на пътниците, които не са купили тази услуга, ще бъде поставен безплатно в отделението за товари на самолета и може да бъде взет обратно от багажната лента на пристигащото летище.
 
Пътниците с ръчен багаж, който може да бъде поставен под седалката (максимални размери 40х30х18 см), все още имат право да носят ръчния си багаж на борда.
Обади се сега