Рим - шестдневна

Екскурзия
Самолет
6 дни / 5 нощувки
11.10.2019 - 07.12.2019
от 939 лв. (480,10 €) на човек
Имате въпроси? Потърсете ни безплатно на 0800 15 800!

Програма

Ден 1:
Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Рим. Трансфер. Пешеходна обиколка “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Следобед - по желание факултативна програма “Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 43 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 39 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободен ден. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

Дати и цени

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
11.10.2019 1111 лв.
23.10.2019 1111 лв.
16.11.2019 940 лв.
07.12.2019 940 лв.

Цената включва:
 • самолетен билет;
 • летищни такси;
 • 1 бр. ръчен и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
 • трансфери летище-хотел-летище;
 • съответния брой нощувки + закуски в избрания хотел;
 • екскурзоводски услуги;
 • пешеходна обиколка “Класически Рим”;
 • пешеходна обиколка „Бароков Рим”.

Цената не включва:
 • таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек);
 • факултативните програми срещу допълнително заплащане;
 • градска такса в размер на 4-6 евро на човек на ден;
 • медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • билети за римската опера (при заявка);
 • разходи от личен характер.

Други

Допълнителни екскурзии:
Три базилики в Рим – 39 лв.
Цветовете и ароматите на Рим – 43 лв.
Ватикана – 95 лв.

Условия за плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети.
Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Условия за анулация:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Оферта № Е3506


Още оферти за Италия