Рим - сърцето на Империята

Екскурзия
Самолет
4 дни / 3 нощувки
21.08.2019 - 09.11.2019
от 709 лв. (362,51 €) на човек
Имате въпроси? Потърсете ни безплатно на 0800 15 800!

Програма

Ден 1:
7.30 ч. - отпътуване от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания "Bulgaria air" за Рим. 8.50 ч. - кацане на летище Фиумичино в Рим (за дата на отпътуване 21.05.2016 г. полетът се изпълнява от авиокомпания "Wizz air" с полетно разписание - 12.20 ч. отпътуване от София (Терминал 1), 13.10 ч. - кацане на летище Чампино в Рим). Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2½ ч.): Върховният Касационен Съд; площад "Кавур"; Замъкът "Сан`т Анджело" – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; сградата на римската община; Капитолийските музеи. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана: базиликата "Свети Петър" - най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел и др. Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време в Рим - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:
Пешеходна разходка с местен екскурзовод "Римските площади" - необходимо е ползване на градски транспорт: площад "Испания" - където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град и църквата "Санта Тринита дей Монти"; фонтанът "Ди Треви" - най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад "Навона". Свободно време.
По желание посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на български език - богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време в Рим – необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:
Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език - уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време.
По желание полудневна екскурзия до Тиволи - малко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте", прочута със своите градини, включени в списъка на ЮНЕСКО. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Трансфер до летището. 09:30 ч. - полет на "Bulgaria air" за София. 12:20 ч. - пристигане на летище София (Терминал 2) (за дата на отпътуване 21.05.2016 г. полетът се изпълнява от авиокомпания "Wizz air" със следното полетно разписание - 13:40 ч. отпътуване от летище Чампино в Рим, 16:20 ч. - кацане на  летище София  (Терминал 1).

Дати и цени

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
21.08.2019 749 лв.
28.08.2019 819 лв.
11.09.2019 795 лв.
16.10.2019 789 лв.
02.11.2019 719 лв.
09.11.2019 709 лв.

Цената включва:
 • самолетен билет и летищни такси София - Рим - София на авиокомпания "Bulgaria Air";
 • групов трансфер летище - хотел - летище;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* от веригата Seb Raeli в центъра на Рим;
 • посрещане на летището в Рим;
 • панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с Асистанс и лимит на отговорност 10 000 Евро;
 • водач от България по време на екскурзията.
Цената не включва:
 • такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел: 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*);
 • посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език;
 • пешеходна разходка с местен екскурзовод до Римските площади;
 • посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език;
 • полудневна екскурзия до Тиволи с местен екскурзовод на български език;
 • слушалки по време на туристическата програма в Рим (3 EUR на турист за всяка екскурзия);
 • входни такси за базиликата "Св. Петър" (1,5 EUR), купола на катедралата "Св. Петър" (5 EUR) и Колизеума (12 EUR);
 • входна такса за вила "Д`есте" (11 EUR) в Тиволи;
 • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • градски транспрот в Рим (1,5 EUR - еднопосочен билет, 6 EUR карта за 24 часа);
 • чекиран багаж 23 кг.

Други

Допълнителни услуги:
 • Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи - 75 лв., до 17 години - 60 лв.
 • Пешеходна разходка с местен екскурзовод до Римските площади на турист при минимум 15 туристи - 29 лв.
 • Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 24. Моля, резервирайте услугата своевременно! - за дете до 17 години - 35 лв., за лица до 25 години - 49 лв., за възрастни - 65 лв.
 • Полудневна eкскурзия до Тиволи с екскурзовод на български език (без включена входна такса за вила "Д`есте") на турист при минимум 15 туристи - 69 лв.
 • Доплащане за единична стая - 198 лв.
Пояснения:
 • Градската управа на Рим, въведе с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от туристите в края на техния престой. Таксата е в размер както следва: 2-3 EUR на нощувка на турист в хотел 1/2/3* и 4-6 EUR на нощувка на турист в хотел 4*.
 • Туристическата програма по целия маршрут се изпълнява на български език.
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • Часово време: България 12 ч. Италия 11 ч.
 • Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Оферта № Е347


Още оферти за Италия