Прага

Екскурзия
Автобус
6 дни / 5 нощувки
05.09.2019 - 10.12.2019
от 374 лв. (191,22 €) на човек
Имате въпроси? Потърсете ни безплатно на 0800 15 800!

Програма

Ден 1:
16:00 ч. трансфер Пловдив, х-л "Тримонциум" – София /за желаещите/; 19:30 ч. – отпътуване от София, Централна автогара, сектор “Паркинг”. Отпътуване по маршрут София – Белград – Будапеща – Братислава – Прага. Нощен преход.

Ден 2:
Пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Обиколка на Прага с екскурзовод: Храдчани - Стария замък (отвън), площад „Храдчанске намести” с двореца „Щернберг“, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай“, Карловия мост, Старе место – площад „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус, Нове место – Вацлавския площад. Свободен следобед. Възможност за екскурзия до двореца "Добржиш" (с доплащане 30 лв. на човек при минимум 20 участника). Дворецът се намира на около 40 км. от Прага и приютява най-красивите дворцови градини в Чехия. Грациозната и мащабна сграда в стил рококо и прекрасната терасовидна френска градина възхищават посетителя. Визитата включва разглеждане на историческите интериори на двореца, които са в стил Людвик XVI и разходка из парка. Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български, резервация в двореца и не включва билет за вход в двореца и градините, който е около 160 чешки крони (около 7 евро). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен (включена в пакетната цена). Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен (по време на посещението ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 200 чешки крони; съветваме ви да вземете със себе си връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8 градуса.

Ден 5:
Закуска. Свободен ден. Възможност за разглеждане на музеи – Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и пр. или за полудневна пешеходна програма по желание „Старе место” с доплащане 25 лв. за възрастни и 20 лв. за деца до 18 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица “Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава (цената на разходката с корабче не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). В късния следобед или привечер отпътуване по маршрут Прага – Братислава – Будапеща – Белград - София. Нощен преход.

Ден 6:
Вечерта - пристигане в София, Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Дати и цени

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
05.09.2019 399 лв.
18.09.2019 410 лв.
15.10.2019 398 лв.
10.12.2019 374 лв.
 
Цената включва:
 • транспорт с луксозен автобус;
 • съответния брой нощувки със закуски;
 • водач-придружител;
 • екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
 • такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
 • слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек);
 • екскурзия до двореца Добржиш.

Други

Пояснения:
 • Екскурзията е шестдневна и включва 3 нощувки със закуски в Прага и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Прага, Карлови Вари и пивоварната в Пилзен.
 • Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.
 • При посещение на Чехия Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България.

Допълнителни услуги:     

 • Пешеходна обиколка на Старе место - 25 лв.
 • Пешеходна обиколка на Старе место до 18 г. - 20 лв.
 • Двореца Добржиш до 18 г. - 30 лв.
 • Допълнителна седалка - 200 лв.
Оферта № Е1234


Още оферти за Чехия