Почивка в Индонезия - Мечтаният остров Бали, с водач от България

Екскурзия
Самолет
10 дни / 7 нощувки
05.09.2019 - 10.10.2019
от 2659 лв. (1359,53 €) на човек
Имате въпроси? Потърсете ни безплатно на 0800 15 800!

Програма

Ден 1:
Отпътуване от летище София за Истанбул. 

Ден 2:
Пристигане на летището в Истанбул. Отпътуване за о-в Бали в 01:20 ч. Пристигане в Денпасар в 19:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време за плаж, развлечение или по желание целодневна екскурзия до храмовете „Улун Дану Братан” и „Пура Танах Лот“. По време на тази екскурзия ще имате възможност да се докоснете до най-значимия храм не само в район Бедугул, но и в цяла Индонезия - „Улун Дану Братан”, който е един от символите на о-в Бали. Храмът е разположен на 1200 м над морското равнище, на бреговете на езерото Братан, чиито води се считат за свещени. Изграден през 1663 г. храмът се използвал за церемониални жертвоприношения в чест на балийската богиня на водата, езерата и реките Деви Дану. Обяд. Продължаваме към „Танах Лот” – действащ хиндуистки храм, една от основните забележителности на острова и популярно туристическо място. Името му означава „Земя в морето“ – построен e върху скала в морето, близо до брега на океана. Със сушата го свързва пътека от кръгли камъни и фин пясък, по която може да се премине само по време на отлив. Само вярващи хора могат да се качат по стълбата, изрязана в скалата, и да влязат в храма. На туристите се разрешава достъп само до долната част на скалата. Отпътуване обратно в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка

Ден 6:
Закуска. Свободно време за плаж, развлечение или по желание целодневна екскурзия до североизточната част на о-в Бали: Кинтамани, Батур и Тампаксиринг. Село Кинтамани е разположено на 1470 м над морското равнище, на 6 км от действащия вулкан Гунунг Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под кадерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село. Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „Пура Тирта Емпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка

Ден 8:
Закуска. Свободно време за плаж и развлечение. Нощувка

Ден 9:
Закуска. Напускане на хотела до 12:00 часа. Трансфер до летището в Денпасар. Отпътуване в 21:00 ч. за Истанбул. 

Ден 10:
Пристигане в Истанбул в 05:20 ч. Отпътуване за България. Кацане на летище София.

Дати и цени

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
05.09.2019 2659 лв.
12.09.2019 2659 лв.
19.09.2019 2659 лв.
26.09.2019 2659 лв.
03.10.2019 2659 лв.
10.10.2019 2659 лв.

Цената включва:
  • Самолетен билет София - Истанбул - Денпасар - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и голям салонен багаж до 8 кг;
  • Трансфер: летище - хотел о-в Бали - летище;
  • 7 нощувки със закуски в стая Premiere Garden в хотел "Grand Mirage Resort & Thalasso" **** (или подобен) на о-в Бали;
  • Водач - преводач от България;
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

Цената не включва:
  • Целодневна екскурзия до Улун Дану и Танах Лот;
  • Целодневна екскурзия до Кинтамани, Батур и Тампаксиринг;
  • обеди и вечери;
  • Виза за Индонезия - около 30 USD (заплаща се на летището при влизане в страната);
  • Разходи от личен характер.

Други

Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.
Оферта № Е3690


Още оферти за Индонезия