Загадъчната Босна

Екскурзия
Автобус
5 дни / 4 нощувки
16.04.2020 - 29.04.2021
от 385 лв. (196,85 €) на човек
Имате въпроси? Потърсете ни безплатно на 0800 15 800!

Програма

Ден 1:
Отпътуване от София в 7:00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 7:30 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Ниш-Чачак-Сараево. По пътя фотопауза във Вишеград край моста на Мехмед паша Соколович, един от символите на Босна, включен в Листата за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Пристигане привечер в един от най-бързо развиващите се градове на Балканите-Сараево. Настаняване. По желание и предварителна заявка вечеря. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на града, известен като "Балкански Йерусалим" заради многобройните храмове на различни религии: Башчаршия-сърцето на града с автентична ориенталска атмосфера; джамията на Хусрев бей; Латинският мост, край който е извършен атентатът, станал причина за Първата световна война; католическата и православната катедрала. Следобед свободно време в Сараево или по желание посещение на Босненските пирамиди край град Високо (при подходящи метеорологични условия), за които се смята, че са най-старите създадени от човека пирамиди в света: разходка с местен водач в подземните лабиринти на Равне (препоръчва се носенето на удобни спортни обувки). Връщане в хотела. По желание и предварителна заявка вечеря с жива музика. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време в Сараево или по желание целодневна екскурзия до Херцеговина с посещение на Мостар и Почители. Отпътуване сутринта за Мостар неофициалната столица на Херцеговина. Пешеходна разходка в центъра на Мостар: Чаршията на куюмджиите, Стари мост над река Неретва със средновековните кули "мостари", дали името на града. Следобед посещение на Почители-малък, но отлично съхранен средновековен град южно от Мостар, известен с ориенталската си архитектура и с отглежданите тук нарове. Връщане в Сараево вечерта. По желание и предварителна заявка вечеря. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Отпътуване за Травник най-добре запазеният крепостен град в Босна. Разходка из старата травнишка чаршия до родната къща на нобеловия лауреат Иво Андрич. Следобед посещение на историческия град Яйце, средновековна босненска столица, в която са запазени стара крепост, бойни кули, манастирски комплекс, катакомби. Интерес предизвикват специфичната архитектура на къщите и прекрасната околна природа. В подножието на крепостта река Плива образува впечатляващ водопад. Отпътуване за Баня Лука. Кратка разходка в центъра на града, столица на Република Сръбска. Настаняване вечерта в хотел в района на Терме Лакташи. По желание и предварителна заявка вечеря. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Отпътуване за България по маршрут Славонски Брод-Белград-Ниш-София. Пристигане в София на автогара "Сердика" и ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

Дати и цени

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
16.04.2020 385 лв.
21.05.2020 385 лв.
03.09.2020 385 лв.
07.10.2020 385 лв.
29.04.2021 385 лв.
 
Доплащане за единична стая-90 лв.
Отстъпка за дете до 10 г. с двама възрастни-30 лв.
Отстъпка за  ученици и студенти до 25 г.-10 лв.


Цената включва:
 • транспорт с туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Сараево;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Терме Лакташи;
 • туристическа програма във Вишеград, Сараево, Травник, Яйце, Баня Лука;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро;
 • водач екскурзовод от България.
Цената не включва:
 • 4 вечери в ресторантите на хотелите-тристепенно меню, без включени напитки, включена една вечеря с жива музика в Сараево, при минимум 20 записани туристи-72 лв.;
 • допълнителни екскурзии;
 • входни такси за музейните обекти в Сараево (3 КМ), джамията на Коски Мехмед паша в Мостар (4 КМ), родната къща на Иво Андрич (2,50 КМ), Травнишката крепост (2,50 КМ), катакомбите в Яйце (2 KM), крепостта в Яйце (2 KM);
 • входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт;
 • разходи от личен характер.

Други

Уточнения:
 • за посещението на Босненските пирамиди се препоръчва носенето на удобни спортни обувки. Поради високата влажност в тунелите на Равне, допълнителната услуга не се препоръчва за хора с астма и респираторни проблеми;
 • екскурзията се провежда при минимум 25 записани туристи;
 • места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса;
 • няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването;
 • българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Допълнителни екскурзии при минимум 20 записани туристи:
 • полудневна екскурзия до Босненските пирамиди с включена входна такса и местен водач-36 лв.;
 • целодневна екскурзия до Херцеговина-34 лв.
Оферта № Е2546


Още оферти за Босна и Херцеговина


Обади се сега