Екскурзия в Тайланд - Чианг Май и Банкок, с водач от България

Екскурзия
Самолет
11 дни / 8 нощувки
06.11.2020 - 05.03.2021
от 3462 лв. (1770,09 €) на човек
Имате въпроси? Потърсете ни безплатно на 0800 15 800!

Програма

Ден 1:
Отпътуване от Терминал 2 на летище Софиа в 12:25 ч. с полет на авикомпания "Qatar Airways". Пристигане в Доха в 18:15 ч. Отпътуване за Чианг Май в 20:10 ч. 

Ден 2:
Пристигане на летището в Чианг Май в 06:00 ч. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотела. Настаняване след 14:00 ч. Свободно време. Традиционна „Кантоке“  вечеря с музика и танци.

Ден 3:
Закуска. Туристическа програмам в Чианг Май, името му означава „нов град“, основан е през 1296 г. и става новата столица на кралство Ланна. Той е най-големият и най-значим град в Северен Тайланд. По време на този тур ще се потопите в богатото културно наследство на града. Обиколка на стария град и посещение на древните храмове Ват Пра Сингх – будистки храм и вторият най-почитан храм в Чианг Май, там  се намира една от основните сгради Лай Кхам – известна с великолепната си дърворезба и стенописи; посещение на храма Ват Чеди Луанг, един от най-важните и впечатляващи храмове в Чианг Май, както и най-известната туристическа атракция. Храмът е на около 6 века и носи името си от огромната ступа намираща се в него. И посщение на храма Ват Суан Док (храма на цветната градина), който се намира на запад от стария Чианг Май. В него се намират десетки малки бели „чеди“ (ступи), високи около 3 метра до 6 метра, в които се пази праха на много членове от различни поколения на кралското семейство. Изкачване по гористите хълмове на Дой Сутеп и посещение на един от най-свещените и почитани храмове в Северен Тайланд, който се намира на надморска височина от 1073 м. От храма се открива впечатляваща гледка към Чианг Май. Връщане в хотела. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към района Санкампаенг, известен със своите битови индустрии, посещение на занаятчийски работилници, като хартиени чадъри, копринени тъкани, дърворезба и сребърни изделия. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Отпътуване за района на Златния триъгълник, районът, където Тайланд среща Мианмар и Лаос. Посещение на пещерите Чианг Дао (приблизително 1,5 ч.) една от най-известните туристически атракции в Тайланд. Ват Чианг Дао е популярно място за поклонение както на монасите, така и на обикновените тайландци. Продължаване към очарователния малък град Дой Мае Салонг (приблизително 3 ч.). Атмосферата в този град напомня за малко южнокитайско село, а районът е известен с китайските си търговци на чай. Обяд в местен ресторант. Ще имате възможността да се насладите на чаша чай в традиционна китайска чайна с изглед към планините и чаените полета. Пристигане в Чианг Саен. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Посещение на мястото на Златния триъгълник, където се срещат границите на Тайланд, Мианмар и Лаос. Спиране в граничния град Мае Сай (около 1,5 ч.), най-северния град в Тайланд. Това е чудесно място за пазаруване на сувенири от цветни магазинчета пълни с различни стоки от Мианмар, Лаос и Китай. Обяд в местен ресторант, от където ще имате възможността да наблюдавате могъщата река Меконг. Посещение на музея за опиум, където ще имате възможност да видите технологията на производството му. Разходка с лодка по река Меконг до стария град Чианг Сен, древна столица на кралство Ланна. Градът е заобиколен от три страни с  впечатляващи крепостни стени, а Меконг образува четвъртата стена. Отпътуване към Чианг Рай, най-северният град в Тайланд, с изключителна природна красота и невероятна история (около 75 мин.). Пристигане в Чианг Рай. Настаняване. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Посещение на храмовия комплекс Ват Ронг Кхун или по-известен като Белия храм е изграден през 1998 г. почти изцяло направен от бял цвят. Той се е превърнал в национална забележителност и е един от най-разпознаваемите храмове в страната, който всяка година привлича все по-голям брой посетители. Отпътуване за горещите извори Мае Ка Чан. Обяд по пътя в местен ресторант. Въпреки че са странно разположени на „паркинга“, изворите предлагат възможност да се отпуснете или да се насладите на масаж на краката „fish spa”, докато опитвате яйца от пъдпъдък сварени в топлите води на извора. Отпътуване за Лампанг, една от 76-те провинции на Тайланд, известен е с производството на керамични изделия и добивни дейности. Той е дом на няколко забележителни храмове и традиционни дървени къщи. Градът граничи с хълма Кхун Тан на запад и Пхи Пан Нам на изток. Настаняване. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Посещение на златния храмов комплекс Ват Пра Дат Харипунчай, чиито произход е проследен до кралство Мон 8 в. Ще може да зърнете историческия храм Ват Пра Дат Лампанг Луанг, който се намира на 18 км. от Лампанг и е един от най-изисканите храмове в Тайланд. Построен е около 650-700 г. по време на царуването на принцеса Чама Деви. Обяд в местен ресторант. Отпътуване до историческия парк Сукотай, една от перлите на тайландската архитектура. Пристигане късния следобед и посещение на хипнотизиращия парк, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който обхваща и руините на древния Сукотай, първата столица на едноименното царство. Настаняване. Нощувка.

Ден 8:
Закуска. Ще имате възможност да се присъедините към местните жители и да предложите храна на будистките монаси по време на сутрешната милостиня. Отпътуване за Чай Нат, където ще се отбиете за обяд. Днешният маршрут от Сукотай през Утай Тани до Аютая е отражение на разширяването на Сиам на юг, след историческото развитие на царството. Пристигане в Аютая, бивша столица на Сиам в продължение на 400 г. от 1350 до средата на 18 век., а през 1767 г. градът е сринат до основи. Посещение на будисткия храм Ват Пра Син Санпет, известен с това че е най-светият, и най-красив храм в старинната столица. Дворецът е бил използван само от кралски особи и монаси не са били допускани. Също така храмът е известен с 3-те си пагоди, в които се смята, че се съхраняват останките на трима крале. И посещение на съседния храм Ват Пра Монкхон Бопит, в който се съхранява една от най-големите златни статуи на Буда. Продължаване към зловещо омайните руини на Ват Махатат, с известната статуя на Буда, погълната от корените на дърветата. Той е един от най-важните храмове в царство Аютая, построен през 1374 г. от крал Борома Рачатират I. Настаняване. Нощувка.

Ден 9:
Закуска. Отпътуване за Банкок - столицата и най-големият град на Тайланд. Разпростира се на огромна площ около река Чао Прая, недалеч от вливането на реката в Тайландския залив. Банкок възниква като на мястото на по-ранно селище, което в края на 18 век става столица на Сиам. През следващите 2 века се превръща в основен политически и стопански център на Тайланд. Посещение на Големият кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и една от националните забележителности на Тайланд. Построен през 18 в. от крал Рама, дворецът бил център на кралството в продължение на 150 години, а днес се използва за провеждане на официални церемонии. В пределите на двореца се намира Храмът на изумрудения Буда, който се счита за едно от най-свещените места в страната. Обяд в местен ресторант. Разходка с лодка по протежение на река Чао Прая и каналите на Тонбури. Тук ще се запознаете начина на живот покрай речния бряг, който от десетилетия почти не се е променил.  Спирка при храма „Ват Арун“, построен на западния бряг на р. Чао Прая – един от най-древните храмове в Банкок, превърнал се в символ на града и на държавата. Свободно време. Настаняване. Нощувка.

Ден 10:
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до пазарът Мае Клонг. Рано сутринта отпътуване с влак до известния железопътен пазар Мае Клонг, когато влакът пристигне , стоките от пазара се преместват от релсите със светкавична скорост. След като влакът ускори, всичко се връща обратно в рамките на няколко секунди. Посещение на местно предприятие, което произвежда палмова захар. Разходка с лодка по каналите на река Мае Клонг, минавайки покрай традиционни къщи разположени по двата бряга на реката. Посещение на известния плаващ пазар Дамноен Садуак - местните хора разказват, че канала е бил изкопан по заповед на крал Рама IV през 1866 година. По това време каналът съединявал две реки и служел за транспортен канал. Плаващият пазар започва да функционира през 1967 г. като днес тук идват хиляди туристи, любопитни да видят това явление. След като научите за кхао лам – лепкав ориз, приготвен в бамбукова тръба, посещение на Банг Ной, където ще може да приготвите различни тайландски ястия. Разходка до околните овощни градини. Следобяд връщане в Банкок. Трансфер до летището. Отпътуване от Банкок в 21:00 ч.

Ден 11:
Пристигане в Доха в 00:50 ч. Отпътуване за София в 06:55 ч. Пристигане на летище София в 11:25 ч.

Дати и цени

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
06.11.2020 3462 лв.
05.02.2021 3462 лв.
05.03.2021 3462 лв.

Цената включва:
 • самолетен билет София - Доха - Чианг Май и Банкок - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг на авиокомпания "Qatar Airways";
 • транспорт с автобус /минибус/ ван с климатик;
 • 2 нощувки със закуски в хотел "Holiday Garden and Resort"  4 * (или подобен) в Чианг Май;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "The Imperial Golden Triangle Resort"  4 * (или подобен) в Чианг Саен;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Wiang Inn Hotel"  4 * (или подобен) в Чианг Рай;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Lampang River Lodge" 4 * (или подобен) в Лампанг;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Sabai Sabai Sukhothai"  4 * (или подобен) в Сукотай;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Krungsri River Hotel" 4 * (или подобен) в Аютая;
 • 1 нощувка със закуска в хотел "Narai Hotel" 4 * (или подобен) в Банкок;
 • 7 обяда;
 • 1 вечеря;
 • описаната туристическа програма;
 • входни такси за посещаваните обекти, включени в програмата;
 • местни екскурзоводи по време на туристическите обиколки;
 • водач-преводач от България;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".

Цената не включва:
 • виза за Тайланд;
 • допълнителни услуги и екскурзии по програмата;
 • бакшиши за шофьор/екскурзовод/пиколо: 3-5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място);
 • входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • разходи от личен характер и градски транспорт;
 • целодневна екскурзия до пазарът Мае Клонг и плаващия пазар Дамноен Садуак ;
 • застраховка "Отмяна на пътуване".

Други

Допълнителни услуги:
Туристическа виза за Тайланд (заплаща се с депозита) – 30 евро
Целодневна екскурзия до пазарът Мае Клонг и плаващия пазар Дамноен Садуак – 58 евро

Екскурзията се провежда при минимум 15 записани туристи.
Оферта № Е3830


Още оферти за Тайланд


Обади се сега