Гуанджоу, Хонконг, Макао и Сингапур - различният изток, с водач от България

Екскурзия
Самолет
11 дни / 8 нощувки
05.10.2020 - 29.03.2021
от 5079 лв. (2596,85 €) на човек
Имате въпроси? Потърсете ни безплатно на 0800 15 800!

Програма

Ден 1:
Отпътуване от летище София в 21:20 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Arlines“. Пристигане в Истанбул в 23:40 ч.
 
Ден 2:
Отпътуване в 01:50 ч. за Китай. Пристигане в Гуанджоу в 16:35ч. Посрещане от представител на място. Гуанджоу, известен и с името си Кантон е модерен метрополис, столица и най-голям град на провинция Гуандун. Едно от най-големите речни и морски пристанища на Китай, водещ промишлен и търговски център и в същото време запазил хилядолетната си история, оставила зад гърба си интересни културно исторически паметници, превърнали го в отлична туристическа дестинация. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Туристическа програма в Гуанджоу: Посещение на най-големия тематичен сафарипарк в света "Chimelong Safari Park". Паркът приютява над 20000 животни в естетсвената им среда. С кабинков лифт или сафари джипове ще се докоснете до интересни и рядко срещани животински видове и птици. Паркът се е превърнал и в най-големия център за размножаване и отглеждане на коали от Австралия, бели тигри, панди – националното богатство на Китай, азиатски слонове от Тайланд, които животни ще видите съвсем отблизо и ще можете да се снимате заедно с тях. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Туристическа програма в Гуанджоу: Посещение на академията Chen Clan, където се помещава един от най-големите музеи на народното изкуство в Китай; най-известният будистки храм в Гуанджоу „Six Banyan Temple”, строен в началото на 6в. с една от най-впечатляващите пагоди; паркът Yuexiu, най-големият парк в Гуанджоу, съхранил красивата девствена природа и древни паметници, които го превръщат в една от известните туристически атракции в Гуанджоу. Привечер отпътуване за Хонконг с високоскоростен влак в икономична класа G6585 (1831/1937) или подобен. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Туристическа програма в Хонконг: връх Виктория – основната забележителност на града, откъдето се открива великолепна панорамна гледка към Хонконг; селището Абърдийн (Аплейчау), известно с плаващите къщи и рибни ресторанти. Разходка с традиционно корабче в Абърдийн. Вечеря в ресторанта на хотела.

Ден 6:
Закуска. Отпътуване за Макао – един от най-богатите градове в света. Историческият център на Макао включва около двадесет и пет исторически паметника и обществени площади, които официално са вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2005 г. Програмата включва руините на църквата "Свети Павел", площад "Леал Сенадо". Голяма част от сградите на площада са защитени паметници на културата. Продължаваме към старите градски стени, които в миналото са били част от военната отбранителна мрежа в Макао и храма "A-мa" – най-старият в Макао. Посещението му предлага невероятни гледки и неизменна тишина и мир. Програмата приключва при казино "Венеция" – едно от най-големите в света. Връщане обратно в Хонконг. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Трансфер до летището в Хонконг. Полет до Сингапур. Трансфер до хотела. Настаняване. Пешеходна разходка в центъра на Сингапур – град с неповторима инфраструктура, съвършено различен от другите азиатски мегаполиси, с футуристични сгради, идеално чисти улици и уникална транспортна система, където хармонично се преплитат китайската, арабската, индийската и европейската култура. Нощувка. Вечеря в традиционен местен ресторант.

Ден 8:
Закуска. Панорамна обиколка на Сингапур (около 3 ч. и 30 мин.): т. нар. „Civic District” – административната част на града, игрището „Падонг”, старата сградата на парламента – днес Дом на изкуствата, съдебната палата и впечатляващата сграда на кметството; парк „Мерлион” с прекрасна гледка към квартал Марина Бей; храмът „Тхиан Хок Кенг“ (храм на божественото блаженство) – най-старият и значим будистки храм в Сингапур; посещение на Градината на орхидеите – топ атракцията на Сингапурската ботаническа градина, разположена на най-високия хълм в града, където се отглеждат 60 хил. красиви орхидеи и повече от 400 различни подправки; Малката Индия – колоритен квартал, където ароматът на китайски тамян, жасмин и подправки буквално ще ви омагьосат. Свободно време. Нощувка.

Ден 9:
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до о-в Сентоса – най-посещаваната градска атракция на Сингапур. Тук има музеи, аквариуми, паркове, алеи за разходка и езда, невероятни плажове, ресторанти и барове. Пътуването до острова е с кабинков лифт, откъдето се откриват невероятни гледки. Посещение на изложбите „Images of Singapore“, „Underwater Wolrd“ и светлинно шоу. Връщане в хотела с автобус. Нощувка.

Ден 10:
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Сингапур за полет 23:40 за Истанбул.

Ден 11:
Пристигане в Истанбул 06:15 ч. Отпътуване за София в 08:35 ч. Пристигане на летище София в 08:55 ч.

Дати и цени

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
05.10.2020 5199 лв.
23.11.2020 5079 лв.
29.03.2021 5079 лв.

Цената включва:
 • самолетен билет София - Истанбул - Гуанджоу - Сингапур - Истанбул - София в икономична класа с включени летищни такси на авиокомпания "Qatar Airways" и чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг;
 • самолетен билет Хонконг - Сингапур на авиокомпания "Cathay Pacific" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг;
 • билет за високоскоростен влак в икономична класа от Гуанджоу - Хонконг;
 • описаната туристическа програма;
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Ocean Hotel" 4* или подобен в Гуанджоу;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Harbour Plaza 8 Degree" 4* или подобен в Хонконг;
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Grand Park City Hall " 4* (или подобен) в Сингапур;
 • транспорт с автобус по маршрута;
 • местен екскурзовод;
 • водач-преводач от България;
 • входни такси за обектите, включени в туристическата програма;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR.


Цената не включва:
 • виза за Китай;
 • входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо: 3-5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място);
 • полудневна екскурзия до о-в Сентоса;
 • градски транспорт;
 • разходи от личен характер.

Други

Допълнителни услуги:
Полудневна екскурзия до о-в Сентоса – 61 евро
Виза за Китай (заплаща се с депозита) – 90 долара

Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
Оферта № Е3923


Още оферти за Китай


Обади се сега