Виена - градът на изкуството

Екскурзия
Автобус
5 дни / 2 нощувки
Заминаване на 20.11.2019
от 345 лв. (176,40 €) на човек
Имате въпроси? Потърсете ни безплатно на 0800 15 800!

Програма

Ден 1:
Отпътуване от София в 22.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 23.00 ч. от aвтогара "Сердика" по маршрут Белград - Будапеща - Виена.

Ден 2:
Пристигане във Виена около обяд. Настаняване. Кратка почивка. Свободно време в центъра на града (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад "Мария Терезия"; дворецът "Хофбург", където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица "Колмаркт", улица "Грабен" – сърцето на града; бароковата църква "Св. Петър", готическата катедрала "Св. Стефан"; оживената улица "Кернтнерщрасе". По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът "Белведере" – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът "Хофбург" – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк  "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. Туристическа програма по желание:
1. Разглеждане с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" – лятната резиденция на Хабсбургите.
2. Щрудел шоу в дворцовата пекарна на "Шонбрун" (мин. 20 минути) – известният виенски щрудел ще бъде атрактивно приготвен на живо от професионален сладкар. Шоуто  завършва с дегустация и чаша топла напитка, а всеки участник получава специален подарък – оригиналната рецепта на прочутия десерт. Следобед свободно време във Виена (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.) до красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на манастира "Свети кръст", където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг; разходка в Баден – основан от римляните, градът е известен с термалните си извори. По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време във Виена за индивидуално посещение на Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес, Къщата на пеперудите в двореца "Хофбург", Музея за история на изкуството, Природонаучния музей, както и разходка по търговската улица "Марияхилферщрасе". По желание: 1.Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца "Хофбург", където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената Римска империя – короната и имперския скиптър, и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че този, който го притежава, ще завладее света. 2. Туристическа програма "Вкусът на Виена" (мин. 1 ч.30 мин) - организирано разглеждане на Виенската опера с местен екскурзовод: разходка зад кулисите на една от най-известните концертни сгради на света с беседа за нейната история, архитектура и дейност. Турът продължава с посещение на типично виенско кафене - традиция и неизменна част от облика на австрийската столица, станала част от списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Парче торта "Захер" и чаша виенски меланж са изкушения, които не бива да се пропускат от нито един посетител на Виена. Отпътуване за България в 19.00 ч.

Ден 5:
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" – до Орион), автогара "Сердика" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) около обяд.

Дати и цени

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
20.11.2019 345 лв.
 
Цената включва:
 • транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, мини-бар);
 • 2 нощувки със закуски в хотел Lenas Donau 3* (или подобен) във Виена;
 • панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с Асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
 • екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
 • пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод;
 • посещение на двореца "Шонбрун";
 • полудневна екскурзия "Виенската гора и Баден";
 • посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод;
 • комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (15 Евро), Природонаучния музей (10 Евро), входна такса за Зоопарка (16,50 Евро);
 • входна такса за манастира "Светият кръст" (9 Евро);
 • градски транспорт: 2,20 Евро (еднопосочен билет); 7,60 Евро (карта за 24 часа);
 • слушалки по време на пешеходната разходка (2,50 Евро) - заплащат се на място;
 • входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Други

Допълнителни услуги:
Полудневна екскурзия "Виенската гора и Баден" – 39 лв.
Посещение с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" – 45 лв. Деца и младежи до 18г. – 30 лв.
Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод – 20 лв.
Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод – 35 лв. Деца и младежи до 18г. – 15 лв.
Туристическа програма "Вкусът на Виена" - организирано разглеждане на Виенската опера и посещение на типично виенско кафене (с вкл. парче торта "Захер" и чаша виенско кафе меланж) – 65 лв.
2 вечери в ресторанта на хотела: 3-степенно меню  – 76 лв.
Щрудел шоу в двореца "Шонбрун" с включена входна такса, парче ябълков щрудел и 1 топла напитка – 29 лв.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой записани туристи: 7 дни преди датата на отпътуване. 
Оферта № Е66


Още оферти за Австрия